Karakteristiek wonen in de binnenstad!!

De Bonifatius ligt in het oudste deel van Dordrecht, tussen het Groothoofd op de kop van de Wijnhaven en de binnenstad. Een aantrekkelijke omgeving in de luwte van het uitgaansleven, waar vrijwel elk gebouw historie ademt. Van karakteristieke panden met authentieke gevels en gedetailleerde ornamenten tot historische herkenningspunten als de eeuwenoude Groothoofdspoort.

Winkels, musea, cafés, restaurants: in de nabije omgeving van De Bonifatius vind je alle voorzieningen die je van een dynamische stad als Dordrecht mag verwachten.
En wat ook heel leuk is: de appartementen liggen vlak bij de Wijnhaven, vanwaar je prachtige rondvaarten maakt bijvoorbeeld door de historische binnenstad van Dordt, over de Merwede of naar de Biesbosch.

De Bonifatius is een uniek transformatieproject in de bijna tweehonderd jaar oude Bonifatiuskerk. In dit karakteristieke pand aan de Wijnstraat, voor vele Dordtenaren ook bekend als voormalig onderkomen van poppodium Bibelot, worden diverse unieke appartementen ontwikkeld. Van een fraaie tuinwoning en karakteristieke woon/werkwoningen tot luxe appartementen met adembenemend uitzicht. En dat is nog niet alles. In het middengedeelte van het gebouw kun je gezellig een kop koffie drinken en/of naar de sportschool! Naast het kerkgebouw, in de oude muziekschool, komen nog eens zes appartementen. Ook die beloven stuk voor stuk bijzonder te worden!

Het bijzondere aan De Bonifatius is dat het oorspronkelijke karakter van de kerk op een mooie manier behouden blijft. De authentieke gewelven en kolommen blijven in het zicht en geven de woningen extra grandeur. De prachtige glas-in-loodramen worden hersteld. En om meer licht te creëren, worden nieuwe ramen toegevoegd. Bijvoorbeeld in het middengedeelte, waar onder meer een koffiebar en city gym komen.

De unieke appartementen in de kerk doen elk iets bijzonders met het gebouw. De luxe appartementen bevinden zich boven het middengedeelte. Zij bieden, via raamopeningen in de kap, adembenemende uitzichten over de stad. De woonkamers van de zes woon/werkwoningen bevinden zich letterlijk in de gewelven en hebben een hoogte tot maar liefst 4,5 meter! Ook heeft elke woning twee oude kerkramen, waarvan één glas-in-lood.

Parkeren:
In de Bonifatiuskerk in Dordrecht worden appartementen gerealiseerd waarbij de bewoners de mogelijkheid krijgen een stallingsplaats aan te schaffen in een volautomatisch parkeersysteem. Het systeem wordt in het bijgebouw van de kerk geplaatst en zal ervoor zorgen dat de parkeerdruk in de buurt niet toeneemt.

Algemene informatie Bouwnummer K7.

Vanuit de steeg naast de Bonifatiuskerk betreed je de speelse kerkwoning met entresol en heerlijke tuin op het zuidwesten.
Dit ruime appartement met maar liefst twee slaapkamers en twee badkamers beschikt verder over een woon-eetkamer met een trap naar de entresol. Deze ruimte kan ingericht worden als woon-, lees of werkkamer.

De entree biedt toegang tot een slaapkamer, badkamer en hal. Vanuit de hal kom je in de woon-/eetkamer.
De trap in de woonkamer geeft toegang tot de entresol.
De woonkamer grenst aan de hal naar de tweede slaapkamer. Deze slaapkamer is maar liefst 25m2 groot en heeft een eigen luxe badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet en wastafel. In de slaapkamer bevindt zich een trap naar de tweede entresol, die in te richten is als werkkamer of zelfs kleedkamer.

In de hal bevindt zich de stookruimte met wasmachine aansluiting.
Tevens kan je vanuit de hal de rustige stadstuin betreden. De heerlijke uniek stadstuin op het zuidwesten geeft je de mogelijkheid om heerlijk te genieten op een zomerse dag en avond.

Algemene informatie:
* € 569.000,- vrij op naam.
* Woonoppervlakte 124m2.
* Dit appartement biedt een optie voor een huislift (zie plattegronden).
* Keukencheque t.w.v. € 10.000,–.
* Mogelijkheid tot het kopen van een parkeerplaats met geautomatiseerd parkeersysteem (€ 39.000,–).
* Oplevering juli 2022.

Disclaimer:
Bij Boogerman Makelaars proberen wij zoveel mogelijk woningzoekenden de gelegenheid te geven om de woning te bezichtigen. Desondanks kan het toch gebeuren dat de kijkmomenten vol zitten. Indien u dat wenst kunt u dan op de reservelijst geplaatst worden, wij houden u dan per e-mail op de hoogte.

Indien u een bod wenst uit te brengen dan is dit alleen schriftelijk mogelijk via het door ons beschikbaar gestelde klantendossier, welke u ontvangt bij de afspraakbevestiging met alle overige relevante informatie.

Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.

De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting. Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *